Disney Plus Türkiye Fiyatları 2022

Disney Plus Türkiye Fiyatları 2022

Disney plus Türkiye fiyatları için 14 Haziran 2022 tarihinden itibaren internette yoğun arayışlar başladı. Çünkü Disney plus platformu beklenen Türkiye ayağını 14 Haziran tarihinde aktif etti. Üstelik avantajlı ön kayıt fırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Buna göre bir aylık Disney plus aboneliğiniz 34.99 TL ile başlayacak. Yıllık alımlarda ise bu rakam daha da düşüyor ve yüzde 15 indirim yapılıyor. Şu şekilde özetleyebiliriz ki yıllık alımlarınızda 2 ay ücretsiz olarak Disney plus avantajını takip edebilirsiniz. Özellikle pixar, Marvel, Star wars ve National geografik ağırlıklı olmak üzere pek çok farklı yayın ve platform Disney plus ekranlarında sizleri bulacak. Disney plus hem mobil ve tablet cihazlarda hem smart TV ve masaüstü gibi bilgisayarlarda çalışıyor. Üstelik oyun konsollarına entegre edilebilme özelliği de var.

Disney plus ile netflix gibi diğer içerik platformlarını karşılaştırdığımızda en önemli farklılık tek bir kategorinin bulunması ve tek bir fiyatın bulunması. Bu fiyat dahilinde tam 7 farklı cihazda indirme işlemi sağlayabiliyorsunuz ki bu da diğer platformlara nazaran avantajlı olarak değerlendirilebilir. Disney plus’ın şu an görünen en büyük dezavantajı ise içeriklerinin henüz yetersiz olması. Fakat zaman içerisinde yeni içeriklerin Disney plus Türkiye platformuna eklenmesi bekleniyor.

Disney Plus Türkiye Fiyatları 2022

  • 1 Aylık Disney Plus Abonelik Fiyatı 34,99 TL
  • 1 Yıllık Disney Plus Abonelik Fiyatı 349,90 TL
  • 1 Yıllık İndirimli Ön Kayıt Disney Plus Abonelik Fiyatı 279,90 TL (ön kayıt için detaylar aşağıda verilmiştir)

Disney Plus Nedir?

Disney+ Türkiye ücretli dijital yayın servisleri arasına girdi. Disney Channel’ın kapanmasıyla birlikte yerine gelen yeni platform merak ediliyor. Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve çok daha fazlasına ait içeriklerin yer aldığı dijital yayın platformudur. Disney+, standart üyelik paketi kapsamında kullanıcılarına çeşitli ayrıcalıkları sunuyor.

Disney, yayınladığı bir basın açıklamasında 2022’nin yaz ayında Türkiye ile birlikte 42 ülke ve 11 yeni bölgede faaliyete başlayacağını açıklamıştı. Aynı zamanda ülkemizde hizmet sunabilmek için gerekli olan yayın lisansını da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan 10 yıl süreyle almıştı. Beklenen gün geldi ve 14 Haziran 2022 tarihinde Disney Plus Türkiye faaliyetlerine başlamış oldu.

Disney Plus Ne Zaman Kuruldu?

Disney Plus, Amerika kökenli bir online dizi – film izleme platformudur. Platform, Walt Disney Company’nin bölümü olarak tarif edilen Disney Platform Distribution tarafından işletilen over-the-top katılımlı talebe dayalı olan bir Amerikan video servisidir.

Söz konusu platform, Amerika Birleşik Devletleri’nde 12 Kasım 2019 tarihinde hizmete girmiştir. Servis, dünyaca ünlü Netflix ve Amazon Prime Video gibi diğer başka video abonelik sistemi servisleriyle rakip haline gelmiştir. Ayrıca onlardan farklı olarak içeriklerinde Walt Disney Company stüdyoları ve ona bağlı kuruluşlara ait olan dizi ve filmler bulundurmaktadır.

Disney Plus İçerikleri Nelerdir?

Disney Plus Türkiye pazarı için de çeşitli projeler hazırlıyor. Pek çok özel proje hazırlayan firmanın projelerinden ilki ise Kaçış dizisi oldu. Platformun içerikleri Disney’in eğlence stüdyoları olan Walt Disney Pictures, Marvel Studios, Disneynature, Pixar, Blue Sky Studios, Saban Entertainment, Walt Disney Animation Studios, Disneytoon Studios, Lucasfilm bu platformda bulunacaktır. 20th Century Studios, 20th Television Animation, ABC Signature, Freeform, Searchlight Pictures, FX Networks, Hollywood Pictures ve National Geographic ve Touchstone Pictures’den gelen içeriklerden meydana gelmektedir. Platform, Hulu’dan da çeşitli içerikler barındıracak.

Disney Plus’taki içeriklerden 1085 tanesi Türkçe dublaja, 1529 tanesi ise Türkçe alt yazı desteğine sahip olarak biliniyor. Disney Plus üyeliği alan kişiler en fazla 7 profil ile platformda dizi ve film izleyebiliyor. Fakat aynı anda en fazla 4 kişi Disney Plus içeriklerini izleyebilmekte.

Ayrıca Oscar Isaac’in, Steven Grant rolünde anlık kopukluklar yaşayarak başka bir hayatın anılarıyla boğuşan bir hediyelik eşya dükkanı çalışanını canlandırdığı merakla beklenen Marvel Studios dizisi “Moon Knight” ile birlikte Simu Liu ve Awkwafina’nın başrollerini paylaştığı Shang-Chi ve 10 Halka Efsanesi izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Disney Plus Profil Desteğinde 7 Farklı Seçenek

Disney+ uygulamasında tek bir hesapta yedi adede kadar farklı profil oluşturulabiliyor. Böylece hesabı ortak kullanan herkes birbirinden bağımsız olacak içerikleri izlerken, herhangi bir karışıklık olmayacak. Bunun yanı sıra ebeveynlerin kolayca oluşturabilecekleri Çocuk Profilleri ile belirli yaşlara özel içerikler de sunan Disney+, Luka gibi Pixar içeriklerini de bünyesinde barındırıyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı dijital platformlara baktığımızda, seçenekler oldukça kısıtlı. Netflix ve Amazon Prime Video, yasal olarak yabancı içerikleri izlemek isteyenlerin başvurduğu platformların başında geliyor. Bu yıl Türkiye’de yayına başlayacak olan HBO Max ve Disney Plus sayesinde içerik çeşitliliği önemli ölçüde artacak.

Disney Plus Üyelik Nasıl Oluşturulur?

  • Ön kayıt yaptıysanız gönderilen maildeki bağlantıya ya da disneyplus.com/tr-tr adresine girin.
  • Üyelik kaydınızın ilk adımı olarak mail adresinizi girin.
  • Sonraki adımda Disney+ Üyelik Sözleşmesi’ni onaylayın.
  • Hesabınızda kullanacağınız şifrenizi belirleyin.
  • Son adımda ise indirimli üyeliğinizi tamamlayacak olan ödeme bilgilerinizi girin.

Bilgilerini kaydedenler için özel teklif, lansman günü olan 14 Haziran 2022’den itibaren e-posta adreslerine gönderilecek. Bu tanıtım teklifi, yalnızca lansman günü olan 14 Haziran 2022’den önce kayıt yaptıranlar için geçerli olacak.

Logo