Ercan Havalimanı Uçuş Bilgileri (Canlı), Kuzey Kıbrıs (KKTC)

Ercan Havalimanı Uçuş Bilgileri (Canlı), Kuzey Kıbrıs (KKTC)

Ercan Havalimanı uçuş bilgileri ekranına hoş geldiniz. Kuzey Kıbrıs KKTC ECN Havalimanı uçuş bilgileri canlı olarak sunulmaktadır. Türkiye üzerinden Ercan Havalimanı’na sefer yapan firmaların başında Türk Hava Yolları, Anadolujet ve Pegasus gelmektedir. Ercan Havalimanı uçuş bilgileri anlık olarak güncellenmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetini dünyaya bağlayan en önemli erişim noktalarından birisi olan Ercan havalimanı 2004 yılından itibaren sivil havacılık anlamında faaliyetlerini sürdürmektedir. Yılın 365 günü çeşitli firmaların uçakları Ercan havalimanına inip kalkmaktadır. Kuzey Kıbrıs bilindiği üzere turizm cenneti haline gelmiş olan bir ada ülkesidir Akdeniz’in en büyük 3 Adası olan Kıbrıs’ta 300.000 yerel nüfus bulunurken yaz aylarında bu nüfusun 1 milyon 250 bine kadar yükseldiği de bilinmektedir. Bu sebeple uçuş saatleri rötarlı olan uçuşlarla ilgili bilgiler oldukça önemlidir. Bilhassa yaz aylarında bu bilgi adayı ziyaret etmek isteyen kişiler tarafından yoğun bir şekilde takip edilmektedir. Ayrıca Ercan havalimanı Türkiye’den Kıbrıs’a eğitim için gelen üniversite öğrencilerinin de yakından ilgilendiği konuların başından geliyor. Kısa süre içerisinde Kıbrıs’taki eğitim faaliyetlerini sürdürmek isteyen üniversite öğrencileri aşağıda yer verecek olduğunuz detaylar dahilinde iniş ve çıkış bilgilerine hemen ulaşabilirler.

Ercan Havalimanı Rent A Car Hizmeti için Güvenli Firmalar

Ercan havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Lefkoşe’nin hemen yanı başında bulunmaktadır. Bu sebeple Girne, İskele, Gazimağusa, Güzelyurt gibi diğer ilçelere yapacak olduğunuz bütün turistik geziler veya üniversite eğitim faaliyetleri Ercan havalimanında başlamaktadır. havalimanı rent a car hizmeti sadece güvenli şirketlerden talep edilmelidir. Aksi takdirde çeşitli problemler yaşayabilirsiniz ve hayalini kurduğunuz Kıbrıs tatili zehir olabilir. Bunun yerine İdil rent a car gibi güvenli olan bir şirketten çok önemli avantajlarla araç kiralayabilir ve Kıbrıs’ta dilediğiniz periyot içerisinde özgürce seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İdil Rent A Car Ercan Havalimanı hizmetleri için aşağıdaki detaylara göz atabilirsiniz:

  • Sözleşmeli bir şekilde araç kiralama hizmetini İdil rent a car ayrıcalığıyla firmanın web sitesinden, iletişim bilgilerinden, WhatsApp iletişim hattından sağlayabilirsiniz
  • Rent a car şirketi tamamı bakımlı ve 2022 model olan harika kalitedeki araçları günlük 500 TL hatta uzun periyotlarda 400 TL inen fiyatlarla müşterilerine sunabilmektedir
  • Kıbrıs araç kiralama hizmeti için havalimanına inmek zorunda değilsiniz. daha Türkiye’den çıkmadan telefonla rezervasyon yaptırabilirsiniz
  • Yapacak olduğunuz rezervasyon dahilinde Kıbrıs’ta bulunan ofislerinden İdil Rent a car görevlilerinin teslim edecek olduğu aracı alabilir, yine seyahat dönüşü uçağınıza binmeden aracınızı havalimanında teslim edebilirsiniz.

Ercan Havalimanı Sıkça Sorulan Sorular

  • Ercan Havalimanı kaç yılında kuruldu?

1975 yılında açılmış olsa da Havalimanı bugünkü şeklinde sivil faaliyetlerine 2004 yılında geçmiştir.

  • Ercan Havalimanı Nerede?

Ercan Havalimanı konum olarak harita üzerinde işaretlenen yerde KKTC’nin merkezinde bulunmaktadır, Lefkoşa’ya bağlı bölgede yer almaktadır ve Lefkoşa şehir merkezine 23 km uzaklıktadır.

  • Ercan Havalimanı Girne Kaç Kilometre?

Kıbrıs Ercan havaalanı başkent Lefkoşa’ya 23, Girne’ye 44, Magosa’ya 50 kilometre (km) uzaklıktadır.

  • Ercan Havalimanı kim yaptı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından işletilmektedir.

  • Ercan Havalimanı İsmi Nereden Gelmektedir?

Pilot Binbaşı Fehmi Ercan hava alanının isim babasıdır.

  • İstanbul Kıbrıs uçak bileti ne kadar?

Pegasus Airlines 743.99 TL, Anadolu Jet 825.33 TL, Türk Hava Yolları 956.87 TL olarak güncel rakamlardır.

  • Ercan Havalimanına Hangi Havayollarının Seferleri Vardır?

Türk Hava Yolları, Anadolujet, Pegasus hava yollarının seferleri vardır.

  • Ercan Havalimanına Türkiye’den Nerelerden Uçuşlar Vardır?

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Hatay, GaziAntep, Antalya, Kayseri, Trabzon ve Bursa’dan Tarifeli Seferler Bulabilirsiniz.

  • Ercan Havalimanına Yurtdışından Nerelerden Uçuşlar Vardır?

İngiltere’den Pegasus ve AtlasGlobal ile Türkiye’den aktarmalı olarak Ercan Havalimanına Gelebilirsiniz.

Çocuklar için muvafakatname ile Kıbrıs’a uçuş nasıl yapılır?

Kıbrıs, Türk vatandaşlarının kimlik kartlarıyla birlikte özgürce giriş yapabileceği bir lokasyon olurken; yabancı ülke vatandaşlarına ülkeye girişte ve en fazla 3 aylık olarak vize veriliyor. 18 yaş altı ve bakıma muhtaç olan, tek başına seyahat edemeyen misafirlerden özel bir muvafakatname isteniyor. 18 yaş altı çocukların kendi pasaportu olması durumunda herhangi bir muvafakatnameye ihtiyaçları olmadan yalnız başlarına seyahat edebilirler.

Ancak 18 yaş altı olup pasaport yoksa nüfus cüzdanı ile seyahat etmek isteyen bu kişiler sadece annesi ile seyahat edecekse, babasının muvafakatname, sadece babası ile seyahat edecekse, annesinin muvafakatnamesi ve anne babanın haricinde birisiyle veya yalnız gidiliyor ise anne ve babanın her ikisinin de muvafakatnamesi gerekiyor. Eğer çocuğun velayeti kanuni bir temsilcide ise kanuni temsilcisinin iznini belirten noterce veya resmi makamlarca tasdik edilmiş muvafakatname gerekiyor.

Ercan Havaalanına Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Toplu taşıma ile havalimanına gidebilirsiniz. Türkiye’deki Havaş Servisleri gibi Ercan Havalimanında da KIBHAS Otobüs Servisleri vardır, her iki saatte bir Kıbrıs’ın şehir merkezlerine otobüs kalkmaktadır. Yalnız otellere gitmemektedir.

Ercan Havaalanından Girne’ye nasıl gidilir?

Ercan Havalimanı’ndan Girne şehir merkezine KIBHAS ile yolculuk yaklaşık 50 dakika sürmektedir. Bilet ücreti 25 TL’dir. Lefkoşa 15, Gazimağusa ve Güzelyurt 25 ve Lefke 27 TL’dir.

Sabiha Gökçen’den Kıbrıs’a uçak bileti ne kadar?

İstanbul Sabiha Gökçen-Lefkoşa Ercan 1.310 TL başlangıç fiyatları ile karşımıza çıkmaktadır

Ankara Kıbrıs uçak bileti ne kadar?

Ankara Kıbrıs uçak biletleri minimum 724 TL ile başlamaktadır.

İzmir Kıbrıs uçak bileti ne kadar?

İzmir Kıbrıs uçak bileti fiyatları 1095 TL ile başlamaktadır.

THY Kıbrıs’tan nasıl aranır?

0850 500 23 11 iletişim hattından aranabilmektedir.

Kıbrıs’a en ucuz nasıl gidilir?

Kıbrıs’a denizyolu ile yapılan olan ulaşımlar, feribotlar ile Girne Limanı üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Mersin’den veya Alanya’dan hareket eden feribotlar, Girne Limanı’na kadar devam etmektedir. Mersin Taşucu Limanı üzerinden yapılan binişlerde, seyahat süresi ortalama 4 saattir.

Kıbrıs uçakla kaç saat sürer?

İstanbul Kıbrıs uçuşları yaklaşık 1,5 saat sürüyor.

Kıbrıs için çıkış harcı gerekli mi?

Ayrıca pasaport ile çıkış yapmak isteyen T.C vatandaşları 15 TL. Çıkış harcı ödeyerek pasaport ile çıkış yapabilirler. (Nüfus cüzdanı dışında kimlik olarak kullanılan diğer belgeler geçerli olmuyor.)

İzmir’den Kıbrıs’a direkt uçuş var mı?

İzmir’den Lefkoşa Ercan Uluslararası Havalimanı’na iki farklı havayolunun direkt seferleri bulunmaktadır: Pegasus Havayolları ve Atlas Global. İzmir Ercan uçak bileti alacak olan yolcular, öncelikle bu direkt uçuşları tercih etmektedirler.

Ankara Kıbrıs uçakla kaç saat sürer?

Ankara-Kıbrıs arası uçuş mesafesi toplam 533 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 1 saat sürüyor.

Ercan Havalimanı Araç Kiralama İçin İrtibat Bilgisi Nedir?

En kaliteli hizmet için 0533 851 34 34 telefon numarasıyla İdil Rent A Car şirketinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kıbrıs Ercan Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Havaalanından şehir içi transferler için yeni kurulan saatte bir kalkan KIBHAS toplu taşıma otobüsleri, taksi ile transfer veya aslında en iyi ve ucuza gelecek yöntem olan Kıbrıs’ta araç kiralayarak ulaşmanız mümkün. Şehirlerarası günlük otobüs seferleri düzenli olarak Lefkoşa – Girne, Güzelyurt – Girne, Güzelyurt – Lefkoşa, Güzelyurt – Girne, Lefkoşa – Magosa arasında yapılmaktadır. Ayrıca şehir içi ve şehirlerarası taksi hizmetleri de söz konusudur. Belediyelerin de şehir içi otobüs seferleri vardır. Trafik adada sol şeritte olup, yerel veya uluslararası sürüş ehliyeti kullanılabilir.

Ercan Havalimanı Tarihçesi

Kuzey Kıbrıs’ta Ercan Havalimanı asıl faaliyetlerine 2004’ün Mayıs ayında açıldı ve sadece Kıbrıs’ı Türkiye’ye bağlayacak bir kapı olarak tasarlandı. Bu modern tasarlanmış havalimanı bir havalimanından beklediğiniz tüm özellikler ile donatıldı. Ercan Havalimanı’na özellikle yaz sezonunda her hafta 100’den fazla uçuş düzenlenmektedir. Uçağınız yere indiği andan itibaren Kuzey Kıbrıs’ın harika coğrafyasında sizleri karşılayacaktır.

Ercan Havalimanı Sivil Hava Trafiği ’ne 3 Şubat 1975 tarihinde teknik olarak ilk hazırlığını yapmıştır. İlk uçuş mevcut eski pistte F28 tipi 65 kişilik jet yolcu uçağı ile gerçekleştirilmiştir. 20 Aralık 1975 tarihinde kısa pist hizmete girmiştir. Ana pistin hizmete giriş tarihi 15 Haziran 1976’dır. DC9 ve Boeing 727 tipi uçaklar bu tarihten itibaren Ercan Havalimanı’nı kullanmaya başlamışlardır. 21 Mart 1977’de Hava Trafik Kontrol Hizmeti verilmeye başlanmıştır. İlk gece uçuşu 1 Nisan 1977’de gerçekleştirilmiştir. Yeni terminal binasının açılışı (Teknik blok ve kule birlikte) 12 Eylül 1977 tarihinde olmuştur. Kargo, itfaiye, ikram binaları Aralık 1977’de tamamlanmıştır. Yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilen Lefkoşa Ercan Havaalanı 10 Mayıs 2004te yeniden açıldı.

Ercan Havalimanı Telefon ve İletişim Bilgileri

Ercan Havalimanı için telefon bilgileri adayı ziyaret edecek olan herkesin mutlaka rehberinde bulunması gereken önemli detaylardır.

  • Ercan Havalimanı Danışma: +90 (392) 600 5000
  • Ercan Havalimanı Fax: +90 392 600 50 60
  • Devlet Sivil Havacılık Dairesi +90 392 600 51 00
  • (Ercan Havalimanı Hakkında Şikayetleriniz için arayabilirsiniz)
  • Muhaceret Polisi: +90 392 231 46 11
  • Demirhan Karakolu: +90 392 232 40 09
  • KKTC Muhaceret Dairesi: +90 392 611 10 23

KKTC’ye Giriş ve Çıkış, Pasaport ve Vize Sorularınız için de kullanabileceğiniz telefon ve irtibat bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

  • KKTC Polis Genel Müdürlüğü: +90 392 228 3411
  • KIBHAS: +90 533 870 78 48
  • İstanbul Handling Kayıp Eşya: +90 392 231 47 14 (Dahili 5) – (0533) 888 28 81
  • KKTC Ulaştırma Bakanlığı: +90 392 601 1500
  • KKTC Turizm Bakanlığı: +90 392 611 2000
Logo