Kıbrıs’taki Kaleler ve Özellikleri

Kıbrıs’taki Kaleler ve Özellikleri

Kıbrıs denince pek çok kişinin aklına altın sarısı olan kumlar, masmavi deniz geliyor olsa da aslında Kıbrıs’ın harika bir tarihi dokusu da bulunmaktadır. Özellikle Beşparmak dağları ve vadilerin kesiştiği noktalara konumlandırılmış olan Kıbrıs’taki kaleler görülmeye değer efsane eserlerdir. Hem arkasında bulunan söylence ve tarihi hakikatler hem de günümüze kadar ulaşmış olan kalıntıları ile birlikte bu kaleler Kıbrıs’a gelen pek çok kişiyi şaşkınlığa sevk ediyor. Siz de Kıbrıs’ta farklı bir tatil arayışında iseniz özellikle tarih turizminden hoşlanıyorsanız aşağıda detaylarını vereceğimiz kaleleri ziyaret etmelisiniz.

Kıbrıs’taki Kaleler Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Kıbrıs’taki kaleler hangileridir?

St. Hilarion Kalesi, Buffavento Kalesi, Kantara Kalesi, Girne Kalesi, Otello Kalesi

  • ST Hilarion kalesi neden meşhur?

Kıbrıs’ın en yüksek noktada bulunan kalesidir

  • Kıbrıs’ta gezilecek yerler arasında kaleler önemli midir?

Bazıları bin yılın üstünde tarihi geçmişe sahip olan kaleler Kıbrıs gezilerinin vazgeçilmezidir

  • Buffavento kalesi efsanesi gerçek midir?

Tapınak şövalyeleri ile ilgili olan efsane yarı gerçek yarı söylencedir

  • Kantara Dağları’nın en yüksek noktası nedir?

Kantara Dağları’nın en yüksek noktasına kantara kalesi bulunmaktadır ve 1024 metre rakıma sahiptir

Kıbrıs’ta Mutlaka Görmeniz Gereken Tarihi Kaleler Ve Özellikleri

Binlerce yıllık mazisi ile özellikle deniz yollarının kesişim noktasında bulunan stratejik konumu sebebiyle Kıbrıs’taki kaleler doğal olarak vadi gözlemlemesi ve yaşanılan dönemde halkın korunması için inşa edilmişlerdir. 5 farklı Kale 5 farklı hikaye ve muhteşem panoramik seyir zevki ile sizleri beklemektedir:

  • ST Hilarion kalesi. Girne’de bulunan ve Lefkoşa ana yolunun boğaz kısmına konumlandırılmış olan ST Hilarion kalesi harika panoramik görünümü ile de fotoğraf tutkunlarını kendisine çekmeyi başarmaktadır. Kale çevresindeki kuşbakışı görünüm ve muhteşem manzara harika bir ambiyans oluşturuyor
  • Kantara kalesi. Ada’nın hemen Kuzey tarafına konumlandırılmış olan kantara kalesi mesarya ovasını zapt edebilmek ve gözlemleyebilmek için inşa edilmiştir. Cenevizlilerin adaya saldırısını engellemiştir.
  • Buffavento kalesi. Kıbrıs’ın en yüksek kalelerinden birisi olan Buffavento kalesi 950 metre rakımda inşa edilmiştir. Sarp ve dağlık bir lokasyonda bulunan kaleye doğa yürüyüşü ile gidebilir, güneşin doğuşunu ve batışını burada seyredebilirsiniz.
  • Otello kalesi. Gazi Magosa’da bulunan Otello kalesi 14. Yüzyılda Lüzinyanlar tarafından koruma amaçlı olarak inşa edilmiştir. Restorasyonla birlikte oldukça güzel bir görünüme sahiptir
  • Girne kalesi milattan sonra 7. Yüzyılda inşa edilen Girne kalesi, denize nazır manzarasıyla da harika bir konumdadır.
Logo