Kıbrıs’a Vize Gerekli Mi?

Kıbrıs’a Vize Gerekli Mi?

Kıbrıs’a vize gerekli mi?” Sorusu özellikle Türkiye’den Kıbrıs’a seyahat etmeyi düşünen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çünkü herkesin de tahmin ettiği gibi yavru vatan olarak da adlandırılan Kıbrıs için bir vize zorunluluğu bulunmuyor. Türk vatandaşları belki de dünyada en rahat şekilde seyahat edebilecekleri yerlerin başında Kıbrıs’ın olduğunu gayet iyi biliyor. Harika doğası, tarihi eserleri ve birbirinden kaliteli olan otelleri ile birlikte Kıbrıs tatili pek çok kişi tarafından son yıllarda sosyal ağlarda da aratılmaktadır. 15 gün ila 90 gün arasında değişen sürelerde Kıbrıs tatilini vizesiz olarak gerçekleştirebiliyorsunuz. Ancak diğer ülkeler için uygulamalar farklılık gösterebiliyor, detaylar aşağıda bulunmaktadır.

Kıbrıs Vizesi Hakkında Sık Sorulan Sorular

  • Kıbrıs’a gitmek için gerekli evraklar nelerdir?

Türkiye’den Kıbrıs’a gidiyorsanız sadece kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir

  • Kıbrıs vize fiyatları nasıldır?

Vize uygulanmakta olan ülkeler için farklı fiyatlar söz konusudur

  • Kıbrıs Hangi ülkelere vize uyguluyor?

Özellikle ortada ve Asya’nın bazı ülkeleri için vize uygulaması bulunmaktadır

  • Yabancıların Kıbrıs’a girişi için ne gerekli?

İş, seyahat veya öğrenci olarak giriş yapmak isteyen yabancıların öncesinde yaşadıkları ülkeye bağlı olarak vize alması gerekebilir

  • Kıbrıs’ta çalışmak için pasaport gereklimi?

Türkler için pasaport zorunluluğu bulunmasa da yabancılar için bu pasaport gereklidir

  • Türk vatandaşları KKTC’de kaç gün kalabilir?

90 güne kadar turist olarak kalma hakkınız bulunmaktadır

Türkler Kıbrıs’a Pasaportla Mı Girmek Zorunda?

Hayır, herhangi bir şekilde pasaport işlemleri ile uğraşmadan da Kıbrıs’a geçebiliyorsunuz. Kıbrıs vize zorunluluğu Türkler için bulunmamaktadır. Ancak Kıbrıs’a girişiniz sırasında matbu bir evrak üstüne vurulacak mühür yeterli olacaktır. Mühür vurulmuş olan bu kağıtla birlikte giriş amacınızı belirttiğiniz takdirde minimum 15 gün maksimum 90 güne kadar tatil için Kıbrıs’ta bulunabilirsiniz.

Kıbrıs Vizesi Hangi Ülkeler İçin Zorunludur?

Türkiye için serbest bir bölge olan Kıbrıs, bazı ülkeler için vize zorunluluğu getirilmiş durumdadır. Kıbrıs vizesi uygulanan ülkeler şunlardır: Irak, İran, Afganistan, Türkmenistan, Suriye, sudan, Kırgızistan, Nijerya, Fas gibi Ortadoğu ve Asya ülkelerinin bazılarında vize uygulanmaktadır.

Özellikle farklı niyetlerle gelme ihtimali bulunan kişilerin engellenmesi amacıyla bu ülkelere vize zorunluluğu getirilmiştir.

Yabancı Ülkelerden Kıbrıs’a Gelirken Vize Şartı Nasıl Aranmaktadır?

Kıbrıs sadece tatil değil iş ve eğitim içinde tercih edilen destinasyonlardan birisidir. Yabancı ülkelere Kıbrıs vizesi şartı şu şekilde takip edilmektedir:

  • Eğer iş için geliyorsanız çalışma şartı ile ilgili adaya giriş yapmadan önce gerekli evrakları hazırlamış olmanız gerekmektedir. Özellikle iş başvurusu ve Kıbrıs’ta çalışacak olduğunuz firmanın antetli olan davet evrakı istenmektedir.
  • Eğitim yani öğrencilik amacıyla Kıbrıs’a gelmek istiyorsanız vize memurlarına üniversite öğrenci kabul belgesini veya davet belgesini göstermeniz gerekmektedir. Ayrıca daha öncesinde Kıbrıs’ın İçişleri Bakanlığı’nın resmi sitesine giriş yaparak online işlemler bölümünden öğrenci izinlerini aktif etmeniz gerekmektedir
  • Kıbrıs’a turizm amacıyla gelecekseniz kalacak olduğunuz otel rezervasyon bilgisi ve pasaportunuz yanınızda olmalıdır

Kıbrıs’a giriş sırasında muhaceret memurları tarafından pasaportunuz incelenmektedir. Ayrıca Kıbrıs’a girerken yanınızda ne kadar para getirdiğinizde kayıt altına alınmaktadır. Bu şekilde Kıbrıs girişiniz onaylanmış olacaktır.

Logo